Debrecen belvárosában a gyönyörűen felújított Csokonai Színházzal szemben található a Bakelit Music Café, amely az egyetlen olyan pont a városban, ahonnan a színházra nyíló panoráma maximálisan élvezhető.
A Bakelit Music Café jogelődjében gyakori vendég volt Ady Endre is, kinek egyik kedvenc helye éppen az Angol Királynő Szállodában kialakított kávéház volt. kávéházunk története egyébként a XVIII. századig nyúlik vissza, hiszen itt már akkor is fogadó állt. A kávéház -központi fekvéséből adódóan - szinte minden generáció egyik kedvenc találkozóhelyévé vált, ám leginkább természetesen a tizen- és huszonéves korosztály látogatja.

A roston sült szendvicsek mellett a vendégek hideg és meleg kávékülönlegességekkel, koktélokkal és gazdag sörkínálatból választva emelhetik véralkoholszintjüket. Persze azoknak is van néhány meglepetésünk, akik alkoholmentes italokkal szeretnék szomjukat csillapítani (Na-Te Shake, Jege-S-Lime).
A kávéház sokszínű zenei arculatának kialakításához hozzájárul a minden második szerdán Nu Jazzt, dubot, drum n' basst, nu schoolt és egyéb főleg tört ütemeket megszólaltató Dub-székház.
Bár Csokonai soha nem élvezhette az "új idők dalait", egykori széke szem- és fültanúja volt az állandó jó hangulatnak...